Laptops & tablets

Een laptop verhoogt uw productiviteit

De tijd dat werknemers naar kantoor moesten komen om hun e-mails te beantwoorden, documenten door te sturen of gegevens op het netwerk te raadplegen, ligt gelukkig al lang achter ons. Mobiliteit is dezer dagen een essentieel onderdeel van zakelijk succes.

Vooral voor KMO’s is een verhoogde mobiliteit van goudwaarde. Medewerkers die niet langer gebonden zijn aan de fysieke grenzen van een kantoor worden flexibele troeven en komen de productiviteit ten goede. Het resultaat is een hogere omzet en lagere bedrijfskosten.

Essentieel in dit verhaal van mobiliteit is het materieel. Welke infrastructuur (in de praktijk meestal laptops) zet een bedrijf op poten om die mobiliteit te garanderen?

Ondernemers die op zoek gaan naar laptops in de groothandel moeten weten dat de gemiddelde laptop zelden de opties en nazorg biedt die een KMO nodig heeft. Welk toestel uw specifieke doelen dient, vormt de eerste vraag, dus laat u altijd adviseren door iemand die vertrouwd is met uw bedrijf en/of sector.

Hou volgende tips in het achterhoofd:

  • Opteer voor een business notebook. De meerprijs bij aankoop wordt ruimschoots goedgemaakt door de langere levensduur van de batterijen en de kwaliteit van onderdelen.
  • Voorzie tenminste 4 GB RAM werkgeheugen. Het prijsverschil met 2 GB is minimaal en voor zakelijke applicaties is dat geheugen echt wel nodig.
  • Wees voorzichtig met aankopen in het buitenland. De garantieregelsverschillen van land tot land.
  • Staar u niet blind op het modelnummer. Net zoals bij auto’s kunnen dezelfde modellen toch verschillende onderdelen bevatten.
  • Informeer naar de prijs van een verlengde garantie op drie jaar.